hide

Need a gift for a gifted musician?

The SoundCloud Premium accounts also come as virtual gifts and it takes only two minutes to get one. Head over to our Gift page and check out the different Premium accounts starting at only €29 per year.

Gift page

About

Twee broertjes en twee buurjongens die elkaar leerden kennen op de basisschool en sindsdien samen muziek maken. Close Up is indie-pop/rock uit Utrecht. De band klinkt als een frisse combinatie van Foals en Kensington; dansbaar en aanstekelijk als Phoenix en Two Door Cinema Club.

In 2011 brengt de band een eerste EP uit, en later dat jaar de eerste single ‘Summer Day’. Met deze single op zak wint Close Up vele nationale wedstrijden, doet ervaring op bij grote festivals en nationale radiozenders en maakt een kleine tour door Duitsland en Noorwegen. Twee jaar later verschijnt de tweede EP ‘I am October’, opgenomen door Martijn Groeneveld, waarmee de band een fris, pop-geluid presenteert, vol meezingbare riffs en refreinen. Het nieuwe geluid slaat aan en de videoclip van single ‘Cold War Affair’ wordt meer dan 10.000 keer bekeken en via een post gepromoot op de website van Coldplay. Ook de andere nummers maken indruk, waardoor Close Up meer air-time krijgt op 3FM.

In begin 2014 is de pre-productie voor de nieuwe EP gemaakt, die in augustus met producer Bas van Wageningen in Den Haag opgenomen zal worden. De EP gaat bekostigd worden door crowdfunding. Met dit werk diept de band haar eigen geluid uit in de vorm van korte, aanstekelijke nummers. In het najaar van 2014 zal de EP, samen met haar singles, uitgebracht worden.

wearecloseup Close Up, Utrecht, Netherlands

Follow

Share to WordPress.com

If you are using self-hosted WordPress, please use our standard embed code or install the plugin to use shortcodes.
Add a comment 0 comments at 0.00
    Click to enter a
    comment at
    0.00