Track artwork

06. Plurabelle - Ropes

Local Records on November 28, 2012 07:17

 

Uploaded by

 • Report copyright infringement

  In 4 Sets

  More tracks by Local Records

  01 - Inceputul

  03 - Baba Yaga

  02 - Lone

  dedans @ Sunday Scoop 27.05.2012

  Amur - Pika Vullkan

  View all

  La 26 de ani, Alex Bălă, cel care se află în spatele proiectului Plurabelle, este jurnalist la lumină, producător la întuneric, tipul clasic de producător Local, de dormitor, care face muzică fără un background muzical academic și fără un anturaj care să-i poată da un feedback valabil. Totul este un experiment început acum un an și ceva, cu două clape, un pad, un laptop și multe tutoriale, ca pentru un hobby de autodidact. Deciziile sale muzicale se bazează pe simțul estetic, cultivat de copilăria cu Kraftwerk și Tangerine Dream pe benzi de magnetofon. Dar și pe bătutul în tobe în trupe adolescentine de rock, pe scene care l-au făcut să prindă gustul pentru concerte. Așa a ajuns să cânte cu soții Fierbințeanu, pe care-i acompaniază cu un ritm, cu o clapă.

  În dormitor produce soundtrack-uri pentru diverse chestii, dar mai ales pentru cărți. Plurabelle este un personaj din romanul „Finnegans Wake”, de James Joyce, titlul primului său EP, „The streets were paved with pastry” este un vers dintr-o culegere de poezii medievale franțuzești, iar titlul celui de-al doilea EP, „Money, Blood and Light”, scos la Local Records, este o firmă luminoasă zărită de un personaj de-a lui Tom McCarthy, în romanul „Remainder”. Toate numele astea sunt ciudate, încărcate de nostalgie și naivitate, dar fără a fi plăpânde, la fel ca și muzica.

  EP-ul este un soundtrack imaginar pentru o scenă din romanul „Remainder”, al lui Tom McCarthy. Personajul principal se îmbogățește în urma unui accident, dar nu-l mai bucură nimic din ceea ce-i bucură pe oameni, așa că angajează actori și rejoacă scene din viața sa pe care și le aduce aminte pe jumătate, într-un decor construit cu mulți bani. Într-o scenă e prăbușit pe asfalt, iar când ridică ochii, primul lucru pe care-l vede este firma luminoasă „Money, Blood and Light”. Corelarea aceasta cu anumite scene ajută artistul să creeze o legătură emoțională cu sound-ul. Asfel că, EP-ul surprinde căutarea personajului după bucuria supremă, dar nu este o fugă printr-un neant muzical, ci e foarte unitar și are amprentă stilistică.

  Provoked by Grolsch
  Master by Alien Pimp

  Released by: Local Records
  Release/catalogue number: [LCL14]
  Release date: Dec 3, 2012
  "06. Plurabelle - Ropes" by Local Records is licensed under a Creative Commons License

  5 Comments

  5 timed comments and 0 regular comments

  Add a new comment

  You need to be logged in to post a comment. If you're already a member, please or sign up for a free account.

  Share to WordPress.com

  If you are using self-hosted WordPress, please use our standard embed code or install the plugin to use shortcodes.
  Add a comment 0 comments at 0.00
   Click to enter a
   comment at
   0.00